Culoare: |
Alb |
Soi struguri: |
Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viura |
Stil: |
Sec |
Anul: |
2022 |
Volum alcool: |
13.5% |
Litraj: |
0.75L |
Areal: |
DOCa Rioja Alta |
Ediție limitată |
Sticle numerotate |
Temperatură de servire: |
10-15°C |
Trăsături Organoleptice:
- Culoare: Galben-verzui pal.
- Olfactiv: Vinul se deschide generos în straturi aromatice, ce adună mai multe arome de coajă de portocală, vanilie, caramel și migdale.
- Gustativ: Odată cu amestecul celor trei soiuri albe, ia naștere acest vin alb special. Integrează aciditatea Viurei, rotunjimea Chardonnay-ului și prospețimea Sauvignon Blanc-ului, creând astfel un gust unic.
Recomandare:
- A se deschide sticla cu 30 minute înainte de a fi consumată.
Povestea vinului
***
"Prietenii, de regulă, sunt oameni cu greșeli și defecte, dar până la urmă, ca pe niște animăluțe, ajungi să îi iubești. Pentru ei merge acest amestec de vinuri albe fermentate în butoaie de stejar, de care poate, nu toată lumea se va putea bucura din cauza producției limitate. Un sărut pentru voi toți, vă iubim!" - Paco Oliván (Hacienda Grimon)
***
Se poate servi cu:
Crama HACIENDA GRIMÓN
Pentru a obține cea mai înaltă calitate la vinuri, crama Hacienda Grimón produce vinuri din propriile podgorii, având 38 de hectare situate în zonele Lagunilla de Jubera și Santa Engracia (regiunea Rioja Alta), la o altitudine medie de 650 de metri. Podgoriile sunt distribuite pe soiuri și hectare și anume: Roșu (Tempranillo, Graciano, Garnacha) și Alb (Viura, Sauvignon Blanc, Chardonnay).
- 24 de hectare din soiul Tempranillo
- 3 hectare din soiul Garnacha
- 3 hectare din soiul Graciano
- 8 hectare de Viura, Sauvignon Blanc, Chardonnay
Modul lor de a face lucrurile, arată în mod clar, o conștientizare ecologică și un angajament față de tradiție atunci când vine vorba de îngrijirea mediului rural. Viile lor sunt îmbogățite cu îngrășăminte naturale, după metodele și procesele din trecut. Acestea sunt câteva dintre punctele care definesc cel mai bine filosofia lor de lucru și al căror scop este o producție redusă de aproximativ 5.300 de kilograme de struguri la hectar, dar la o calitate superioară.