| 🚚 Livrare GRATUITĂ la comenzile peste 450 lei |

Vinuri

Afiseaza: 1-10 din 10 produse

 Filtre
Ne găsiți și pe:

 Instagram: 
@vinuriselecterioja
 Mail: office@cingrup.ro

 
REGIUNEA RIOJA (SPANIA)

Rioja Denominación de Origen Calificada (DOCa) este cea mai cunoscută regiune viticolă din Spania. Vinul face parte din cultura regiunii aproape neîntrerupt încă din antichitate. Regiunea Rioja ne oferă cele mai bune vinuri roșii spaniole în mare parte din soiurile Tempranillo și Garnacha. Totodată, în cantități mai mici, vom avea si vinuri albe din soiurile: Viura (Macabeo), Chardonnay, Garnacha Blanca, Tempranillo Blanco, Maturana Blanca, Verdejo și Sauvignon Blanc.

Rioja este formată la rândul ei din trei subregiuni: Rioja Alta (Vest), Rioja Alavesa (Nord) și Rioja Baja (Est).
Rioja Alta, așa cum ne sugerează și numele, este așezată la o altitudine mai mare față de celelalte două. Solurile sunt argiloase, iar vinurile de Rioja rezultate sunt mai elegante.
Rioja Alvesa vine în continuarea regiunii Rioja Alta. Este formată aproape în totalitate din soluri calcaroase motiv pentru care vom avea vinuri de Rioja seci cu o prospețime pregnantă.
Rioja Baja reprezintă subregiunea cu influențe mediteraneene, climat blând și soluri diversificate. Condițiile sunt prielnice mai ales pentru soiul Garnacha. Așadar vom avea vinuri Rioja roșii mai corpolente decât în celelalte două subregiuni.

În Rioja exista în trecut o preferință pentru baricurile din stejar american, dar în prezent o mare parte din crame folosesc un amestec din stejar american și stejar frantuzesc. Un vin Rioja este clasificat în functie de perioada petrecută în butoaie. Astfel vom avea urmatoarele categorii: Joven, Crianza, Reserva si Gran Reserva, pe care le puteți încerca din selectia noastră.
  • Joven: Un vin tânăr care este îmbuteliat în anul după recoltare. Este posibil să fi petrecut, sau nu, timp în butoi, înainte de îmbuteliere.
  • Crianza: Vinul roșu trebuie să fie maturat în butoi de stejar timp de 6 luni și în sticlă timp de 2 ani înainte de a fi vândut publicului. Vinurile albe Crianza trebuie să aibă cel puțin 1 an.
  • Reserva: Vinul roșu trebuie să fie învechit cel puțin 3 ani, dintre care 1 an trebuie să fie în butoi de stejar. Albul Reserva trebuie să aibă vârsta de cel puțin 2 ani, dintre care 6 luni trebuie să fie în butoi de stejar.
  • Gran Reserva: Vinurile sunt produse numai în cei mai buni ani, cu aprobarea autorității viticole locale. Vinurile roșii trebuie să aibă cel puțin 5 ani înainte de eliberare, cu 2 ani în butoi de stejar. Vinurile albe trebuie să fie învechite cel puțin 4 ani, cu peste 6 luni în butoi de stejar.CRAMA HACIENDA GRIMÓN


Pentru a obține cea mai înaltă calitate la vinuri, crama Hacienda Grimón produce vinuri din propriile podgorii, având 38 de hectare situate în zonele Lagunilla de Jubera și Santa Engracia (regiunea Rioja Alta), la o altitudine medie de 650 de metri.
Podgoriile sunt distribuite pe soiuri și hectare și anume: Roșu (Tempranillo, Graciano, Garnacha) și Alb (Viura, Sauvignon Blanc, Chardonnay).
 
  • 24 de hectare din soiul Tempranillo
  • 3 hectare din soiul Garnacha
  • 3 hectare din soiul Graciano
  • 8 hectare de Viura, Sauvignon Blanc, Chardonnay
 
Modul lor de a face lucrurile, arată în mod clar, o conștientizare ecologică și un angajament față de tradiție atunci când vine vorba de îngrijirea mediului rural.
Viile lor sunt îmbogățite cu îngrășăminte naturale, după metodele și procesele din trecut. Acestea sunt câteva dintre punctele care definesc cel mai bine filosofia lor de lucru și al căror scop este o producție redusă de aproximativ 5.300 de kilograme de struguri la hectar, dar la o calitate superioară.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!