Culoare: |
Roșu |
Soi struguri: |
Tempranillo, Garnacha, Graciano, Viura |
Stil: |
Sec |
Anul: |
2021 |
Volum alcool: |
13% |
Litraj: |
0.75L |
Areal: |
DOCa Rioja Alta |
Ediție limitată |
Sticle numerotate |
Temperatură de servire: |
12-16°C |
Trăsături Organoleptice:
- Culoare: Roșu-rodie strălucitor.
- Olfactiv: Vinul se deschide generos în straturi aromatice, ce adună mai multe arome zmeură, afine, cireșe și mure.
- Gustativ: Odată cu amestecul celor patru soiuri de struguri, ia naștere acest vin roșu special. Integrarea celor patru soiuri de struguri duc la un gust deosebit plin de savoare și prospețime.
Recomandare:
- A se deschide sticla cu 30 minute înainte de a fi consumată.
Povestea vinului
***
Un vin deosebit creat ca și omagiu adus bunicului actualului proprietar al cramei Hacienda Grimón. Acest vin este creat prin procesul denumit “Macerare Carbonică”. Strugurii roşii, intacţi, sunt fermentaţi într-un vas închis, umplut cu dioxid de carbon. În lipsa oxigenului, în struguri începe un proces de fermentație intracelular în care se regăseşte alcoolul, împreună cu o gamă de alți compuși care pot influenţa gustul şi aromele vinului. Acest vin îți va face simțurile să călătorească în trecut.
***
Se poate servi cu:
Crama HACIENDA GRIMÓN
Pentru a obține cea mai înaltă calitate la vinuri, crama Hacienda Grimón produce vinuri din propriile podgorii, având 38 de hectare situate în zonele Lagunilla de Jubera și Santa Engracia (regiunea Rioja Alta), la o altitudine medie de 650 de metri. Podgoriile sunt distribuite pe soiuri și hectare și anume: Roșu (Tempranillo, Graciano, Garnacha) și Alb (Viura, Sauvignon Blanc, Chardonnay).
- 24 de hectare din soiul Tempranillo
- 3 hectare din soiul Garnacha
- 3 hectare din soiul Graciano
- 8 hectare de Viura, Sauvignon Blanc, Chardonnay
Modul lor de a face lucrurile, arată în mod clar, o conștientizare ecologică și un angajament față de tradiție atunci când vine vorba de îngrijirea mediului rural. Viile lor sunt îmbogățite cu îngrășăminte naturale, după metodele și procesele din trecut. Acestea sunt câteva dintre punctele care definesc cel mai bine filosofia lor de lucru și al căror scop este o producție redusă de aproximativ 5.300 de kilograme de struguri la hectar, dar la o calitate superioară.