DESCRIERE
Tartă modernă cu lămâie, migdale și vanilie.
Dozaj pentru 2 tarte pătrate de 15x15 cm.
ALUAT FRAGED
PASTA FROLLA | 500g |
Unt 82% grăsime | 175g |
Ouă întregi | 50g |
Făină de migdale | 50g |
Frământați TOP FROLLA cu untul, adăugați ouăle unul câte unul apoi făina cernută. Amestecați bine până la omogenizarea completă a compoziției. Dați la răcit. Întinde-ți aluatul de 2mm și lăsați la odihnit la frigider. Puneți aluatul în cele două forme de tartă și dați la frigider.
CREMĂ FRANGIPANE
AVOLETTA | 150g |
Unt 82% grăsime - topit | 75g |
Ouă întregi | 75g |
CREMIRCA VANIGLIA | 225g |
Amestecați untul cu CREMIRCA VANIGLIA, apoi adăugați ouăle, iar la final AVOLETTA. Turnați compoziția în 2 părți egale peste aluatul fraged și coaceți la 155°C pentru circa 20 de minute.
CREMIRCA DE LĂMÂIE
CREMIRCA LIMONE | cât este nevoie |
Întinde-ți un strat subtil de CREMIRCA LIMONE peste crema frangipane cu migdale.
CREMĂ DE LĂMÂIE
Apă | 250g |
Frișcă 35% grăsime | 50g |
TOP CREAM | 100g |
CREMIRCA LIMONE | 400g |
Amestecați bine apa cu frișca și cu TOP CREAM. Lăsați la odihnit pentru 3 minute și adăugați CREMIRCA LIMONE, amestecați bine cu telul.
CREMĂ DE VANILIE CU CIOCOLATĂ ALBĂ
Lapte | 250g |
SINFONIA CIOCCOLATO BIANCO - topită | 490g |
LILLY NEUTRO | 25g |
Frișcă 35% grăsime | 500g |
JOYPASTE VANIGLIA MADAGASCAR | 20g |
Încalziți laptele cu frișca la 85ºC, apoi adăugați LILLY NEUTRO. Deasupra turnați ciocolata albă topită și amestecați ușor cu ajutorul unui blender. Adăugați JOYPASTE VANIGLIA și dați la frigider.
COMPOZIȚIA FINALĂ
Amestecați crema de vanilie cu ajutorul unui tel. Cu ajutorul unui poș cu duză alternați pe suprafața tartei crema de lămâie și cea de vanilie cu ciocolată albă. Decorați cu coajă de lămâie confiată, și cu WAVE GREEN LARGE și DAISY de la Dobla.