BISCUIT CU LÄ‚MÂIE SAU LIME
AVOLETTA | 550g |
Făină tip 0 | 50g |
Amidon de porumb | 50g |
VIGOR BAKING | 4g |
Albușuri | 370g |
Iaurt 82% - topit (la temperatura mică) | 120g |
Sare | 3g |
Lime sau lămâie | 2g |
CombinaÈ›i ingredientele uscate, adăugaÈ›i albuÈ™urile È™i amestecaÈ›i uÈ™or de mână, adăugaÈ›i È™i untul topit È™i amestecaÈ›i bine. ÎntindeÈ›i compoziÈ›ia obÈ›inută pe o tavă cu hârtie de copt È™i coaceÈ›i la 180-190°C în cuptor, cu trapa de ventilaÈ›ie închisă, pentru 8-10 minute.
Într-un mixer planetar cu tel puneÈ›i ouăle, zahărul, siropul de zahăr invertit È™i făina de migdale. Când este gata compoziÈ›ia adăugaÈ›i făina cernută È™i zeama de lămâie sau lime È™i amestecaÈ›i uÈ™or. Într-un final adăugaÈ›i È™i untul topit.
În formele de silicon puÈ›in unse se adaugă compoziÈ›ia È™i se bagă la cuptor la 160-165°C în cuptorul ventilat pentru 10-12 minute. După coacere puneÈ›i în È™oc frig sau în congelator până la îngheÈ›area completă, apoi scoateÈ›i din forme. AcoperiÈ›i È™i băgaÈ›i la frigider până la utilizare.
Într-un mixer planetar cu tel puneÈ›i ouăle, zahărul, siropul de zahăr invertit È™i făina de migdale. Când este gata compoziÈ›ia adăugaÈ›i făina cernută È™i zeama de lămâie sau lime È™i amestecaÈ›i uÈ™or. Într-un final adăugaÈ›i È™i untul topit.
În formele de silicon puÈ›in unse se adaugă compoziÈ›ia È™i se bagă la cuptor la 160-165°C în cuptorul ventilat pentru 10-12 minute. După coacere puneÈ›i în È™oc frig sau în congelator până la îngheÈ›area completă, apoi scoateÈ›i din forme. AcoperiÈ›i È™i băgaÈ›i la frigider până la utilizare.
INSERTIE DE MANGO
FRUTTIDOR MANGO | 200g |
MOUSSE DE FRISCÄ‚
Frișcă 35% | 500g |
Apă | 100g |
LILLY NEUTRO | 100g |
În mixerul planetar puneÈ›i friÈ™ca proaspătă, apa È™i LILLY NEUTRO. LăsaÈ›i până obÈ›ineÈ›i o consistență semi batută. PuneÈ›i compoziÈ›ia într-un sac poÈ™.
SIROP PENTRU BISCUIT
Apă | 250g |
Zahăr granulat | 250g |
Coajă de lime răzuită | 1g |
JOYPASTE VANIGLIA MADAGASCAR | 10g |
PuneÈ›i la fiert apa cu zahărul, o dată ajunsă la 40°C adăugaÈ›i coaja de lămâie È™i JOYPASTE VANIGLIA MADAGASCAR.
BEZEA ITALIANÄ‚
TOP MERINGUE | 335g |
Apă | 235g |
AmestecaÈ›i în mixerul planetar apa È™i TOP MERINGUE pentru 6/7 minute la o viteză medie/înaltă.
COMPOZITIA FINALÄ‚
PuneÈ›i în FLOWER POT BLUE DOBLA un strat de semifreddo cu vanilie. ÎnsiropaÈ›i o bucată de biscuite cu siropul de lime cu vanilie. Deasupra puneÈ›i un strat de inserÈ›ie de mango. PuneÈ›i un alt strat de biscuite însiropat. Deasupra puneÈ›i crema semifreddo de vanilie lăsând 3-4 mm de la marginea FLOWER POT-ului. Cu ajutorul unui sac poÈ™ puneÈ›i bezeaua italiană È™i cu un arzător caramelizaÈ›i puÈ›in. DecoraÈ›i opÈ›ional cu FLOWER WHITE È™i PEACH BLOSSOM LIGHT PINK DOBLA.