BISCUIT CU LĂMÂIE SAU LIME
AVOLETTA | 550g |
Făină tip 0 | 50g |
Amidon de porumb | 50g |
VIGOR BAKING | 4g |
Albușuri | 370g |
Iaurt 82% - topit (la temperatura mică) | 120g |
Sare | 3g |
Lime sau lămâie | 2g |
Combinați ingredientele uscate, adăugați albușurile și amestecați ușor de mână, adăugați și untul topit și amestecați bine. Întindeți compoziția obținută pe o tavă cu hârtie de copt și coaceți la 180-190°C în cuptor, cu trapa de ventilație închisă, pentru 8-10 minute.
Într-un mixer planetar cu tel puneți ouăle, zahărul, siropul de zahăr invertit și făina de migdale. Când este gata compoziția adăugați făina cernută și zeama de lămâie sau lime și amestecați ușor. Într-un final adăugați și untul topit.
În formele de silicon puțin unse se adaugă compoziția și se bagă la cuptor la 160-165°C în cuptorul ventilat pentru 10-12 minute. După coacere puneți în șoc frig sau în congelator până la înghețarea completă, apoi scoateți din forme. Acoperiți și băgați la frigider până la utilizare.
Într-un mixer planetar cu tel puneți ouăle, zahărul, siropul de zahăr invertit și făina de migdale. Când este gata compoziția adăugați făina cernută și zeama de lămâie sau lime și amestecați ușor. Într-un final adăugați și untul topit.
În formele de silicon puțin unse se adaugă compoziția și se bagă la cuptor la 160-165°C în cuptorul ventilat pentru 10-12 minute. După coacere puneți în șoc frig sau în congelator până la înghețarea completă, apoi scoateți din forme. Acoperiți și băgați la frigider până la utilizare.
INSERTIE DE MANGO
FRUTTIDOR MANGO | 200g |
MOUSSE DE FRISCĂ
Frișcă 35% | 500g |
Apă | 100g |
LILLY NEUTRO | 100g |
În mixerul planetar puneți frișca proaspătă, apa și LILLY NEUTRO. Lăsați până obțineți o consistență semi batută. Puneți compoziția într-un sac poș.
SIROP PENTRU BISCUIT
Apă | 250g |
Zahăr granulat | 250g |
Coajă de lime răzuită | 1g |
JOYPASTE VANIGLIA MADAGASCAR | 10g |
Puneți la fiert apa cu zahărul, o dată ajunsă la 40°C adăugați coaja de lămâie și JOYPASTE VANIGLIA MADAGASCAR.
BEZEA ITALIANĂ
TOP MERINGUE | 335g |
Apă | 235g |
Amestecați în mixerul planetar apa și TOP MERINGUE pentru 6/7 minute la o viteză medie/înaltă.
COMPOZITIA FINALĂ
Puneți în FLOWER POT BLUE DOBLA un strat de semifreddo cu vanilie. Însiropați o bucată de biscuite cu siropul de lime cu vanilie. Deasupra puneți un strat de inserție de mango. Puneți un alt strat de biscuite însiropat. Deasupra puneți crema semifreddo de vanilie lăsând 3-4 mm de la marginea FLOWER POT-ului. Cu ajutorul unui sac poș puneți bezeaua italiană și cu un arzător caramelizați puțin. Decorați opțional cu FLOWER WHITE și PEACH BLOSSOM LIGHT PINK DOBLA.