Cauta

Image Alt
  /  Rețete   /  Macarons Cu Cacao-Irca
Macarons cu Cacao Irca

Macarons Cu Cacao-Irca

Macarons cu cacao-Irca este o rețetă creata cu ingrediente Premium, de înaltă calitate.

Ingredientele le puteți găsi pe pagina Magazin Online. Descoperiți rețeta Macarons cu cacao!

Ingrediente:
AVOLETTA Irca 430 g
Zahăr pudră Irca 135 g
CACAO 22/24 Irca 30 g
Albuș de ou 190 g
Zahăr tos 90 g
Amidon 30 g
Vanilina după gust
Prepararea rețetei

Amestecați și dați prin sită AVOLETTA cu 55 g de zahăr pudră, 20g de amidon și cacao. Bateți albușul cu telul la viteză medie timp de  2 minute, adăugați zahărul tos și bateți alte 2 minute. Adăugați zahărul pudră rămas și restul de 10g de amidon și continuați să bateți înca 2 minute până la obținerea unei consistențe nu foarte tari. Adăugați amestecul obținut în prealabil (AVOLETTA, zahăr pudră, amidon, cacao) și amestecați delicat până obțineți o pastă omogenă. Dresați cu poșul cu dui simplu pe o tavă cu hârtie de copt sau pe o matrița de silicon (de la Silikomart). Loviți ușor tava pentru a uniformiza suprafața macarons-urilor. Lăsați la odihnit 30 de minute pana ce se formeaza o pelicula la suprafață.

Coacerea în cuptor ventilat:
Dați la cuptor la 140°C timp de 10-12 minute cu supapa deschisă.

Coacere în cuptor classic:
Dați la cuptor la 150°C timp de 10-12 minute cu supapa deschisă.

Lăsați să se răcească complet macarons înainte de a pune crema. Întoarceți și apăsați ușor cu degetul în mijlocul fiecărui macaron încât să poată conține cât mai multa cremă. Astfel nu vor deveni prea uscați.

Ingrediente pentru umplutură cu ciocolată neagră:
RENO FONDENTE 64% Irca 250 g
Frișcă 250 g
Unt moale 30 g
Prepararea cremei:

Topiți ciocolata la 50°C, adăugați frișca și amestecați imediat până se omogenizează, adăugați untul moale și amestecați. Lăsați ganajul la odihnit minim 30 minute la temperatura camerei. Întoarceți ăi apasati usor cu degetul în mijlocul fiecarui macaron încât să poată conține cât mai multa cremă. Astfel nu vor deveni prea uscati. Dupa umplere se lipesc 2 câte 2 și se dau la frigider pentru cel puțin o oră înainte de a fi consumați.

ATENȚIE:
1) Folosirea albușului pasteurizat poate da rezultate negative. În acest caz vă sugeram să adăugați la baterea albușului cu zahărul și câteva picături de zeama de lamaie.
2) Este foarte important să umpleți macarons cu o cantitate generoasă de cremă pentru a evita uscarea acestora.
3) Daca folositi covorașul de silicon de la Silikomart în locul hârtiei de copt vă recomandăm să-i lăsați mai mult timp la odihnit înainte de coacere.

Multe din ingredientele propuse in rețeta Macarons cu Cacao le găsiți și la noi în magazinul online. Descoperiți produsele care vă interesează cu un singur click pe produs:

Macarons cu cacao